11.09.2020 Blogi

Kuka on Mariska Majoor?

Mariska Majoor on hollantilainen seksityöaktivisti ja entinen seksityöntekijä, joka on edistänyt seksityöntekijöiden ihmisoikeuksia mm. perustamalla PROUD-etujärjestön Hollantiin. PROUD on seksityöntekijävetoinen järjestö ja ajaa kaikkien seksityöntekijöiden oikeuksia sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, oikeudellisesta asemasta, iästä, terveydestä ja kansalaisuudesta riippumatta. Mariska on saanut Hollannissa ritarin arvon Amsterdamin kaupunginjohtajan toimesta tunnustukseksi vuosikymmenien työstään seksityöntekijöiden oikeuksien edistämiseksi.

Lisäksi Mariska on kirjoittanut kirjan United under a red umbrella (2019), joka kuvaa seksityöntekijöiden elämää ympäri maailmaa. Mariskan mukaan seksityö tulisi dekriminalisoida globaalisti: 

 ”Suurin osa ihmisistä ajattelee dekriminalisaation tarkoittavan kaikkien seksityöhön liittyvien ilmiöiden hyväksymistä, mutta dekriminalisaatio voi olla myös tapa organisoida seksityötä ja tehdä siitä turvallisempaa.”

Videolta löydät Mariskan haastattelun, jossa hän kertoo seksi-ja erotiikka-alan työstä Amsterdamissa.   https://www.youtube.com/watch?v=IJ9SFqu2QXk

Lisätietoa PROUD:ista: https://wijzijnproud.nl/