Tukipalvelut

Tarjoamme luottamuksellista tukea seksi- ja erotiikka-alalla toimiville sekä vastikkeellista seksiä tarjoaville ihmisille. Tuemme myös ihmiskaupparikoksen uhriksi joutuneita ihmisiä. Meiltä haetaan tukea erilaisten julkisten palveluiden käyttämiseen ja arjen asioiden selvittelyyn. Mahdollisuus itsemääräämisoikeutta kunnioittaviin keskusteluihin, asioiden yhteiseen pohdintaan ja tukeen vaikeissa elämäntilanteissa ovat yleisiä syitä käyttää palveluitamme.

Keskustelua ja tukea eri elämäntilanteisiin

Sinä itse määrittelet sen, mistä asioista haluat puhua. Vaikka tarjoamme tukea ja neuvontaa, emme kuvittele tietävämme, mikä on juuri sinulle parasta. Pääasia on, että meiltä saatu tuki on sinulle hyödyksi ja avuksi. Monille meillä asioiville ihmisille on ollut helpotus, että Pro-tukipisteellä asioidessa ei tarvitse pelätä seksi- ja erotiikka-alan työhön liittyvää stigmaa ja negatiivisia asenteita. Missä tahansa asiassa haluat tukea tai tietoa, sinun ei tarvitse peitellä seksi- ja erotiikka-alalla työskentelyä, vaan voit ottaa sen esille yhtenä elämän osa-alueena, liittyi hakemasi tuen tarve siihen tai ei.

Ohjausta ja neuvontaa erilaisten palveluiden käyttöön

Palveluohjaus ja -neuvonta tarkoittaa esimerkiksi sitä, että voimme auttaa sinua asumiseen, toimeentuloon, työllistymiseen, koulutukseen tai Suomessa oleskeluun liittyvissä kysymyksissä. Voimme tarvittaessa tukea sinua lomakkeiden täyttämisessä, palveluiden ja etuuksien hakemisessa ja oikeuksiisi liittyvissä asioissa. Tuemme sinua myös erilaisissa rikosasioissa.

Pro-tukipisteen työntekijä voi tarvittaessa lähteä kanssasi yhdessä asioimaan muihin palveluihin. Palveluohjauksen tavoite on, että saat ne palvelut, joihin sinulla on oikeus.

Tukea vaikeissa tilanteissa

Jos kohtaat vihamielisyyttä, syrjintää tai muuta huonoa kohtelua, älä jää asian kanssa yksin. Muista, että minkäänlainen väkivalta tai pakottaminen ei kuulu seksin myymiseen. Jos joudut väkivallan, hyväksikäytön, uhkailun tai painostamisen kohteeksi on sinulla aina oikeus hakea apua ja tukea. Meidän kanssamme voit puhua luottamuksellisesti myös näistä tilanteista. Meiltä saat tietoa oikeuksistasi ja ohjausta avun hakemiseen. Voimme yhdessä pohtia mistä on kyse ja miten haluat asiassa edetä.

Hätätilanteissa soita aina 112.