Verkkosivuston protukipiste.fi saavutettavuus on pyritty toteuttamaan Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin (EU) 2016/2102 mukaisesti.

Tämä saavutettavuusseloste koskee verkkosivustoa protukipiste.fi

Seloste on laadittu 14.2.2022 tilanteen mukaisena, ja sitä on viimeksi päivitetty 16.2.2022. Verkkopalvelun saavutettavuus on arvioitu Red & Blue Oy:n toimesta.

Vaatimustenmukaisuustilanne

Nämä verkkosivustot täyttävät Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin (EU) 2016/2102 vaatimukset (WCAG-kriteeristö 2.1, A- ja AA-taso) osittain. Vaatimusten noudattamatta jättämiset ja/tai vaatimuksiin sovellettavat poikkeukset mainitaan jäljempänä.

Ei-saavutettava sisältö

Jäljempänä mainittu sisältö ei ole saavutettavissa seuraavista syistä:

Syy saavutettavuusvaatimusten noudattamatta jättämiseen: Kohtuuton rasite.

Ladattaviin tiedostoihin ja videomateriaaliin, jotka eivät ole saavutettavissa, sovelletaan tilapäisesti direktiivin (EU) 2016/2102 5 artiklassa tarkoitettua poikkeusta kohtuuttoman rasitteen vuoksi.

1. Pelkkä audio (podcast)

Sivustolle ladatuilla podcasteillä ei ole tarjolla aikasidonnaista vastinetta medialle, joka esittäisi vastaavan sisällön kuin tallennettu pelkkä audiosisältö. Podcasteille on pyritty luomaan lyhyt kuvaus jokaisesta jaksosta.

2. Kuvat

Kaikilla sivuston kuvilla ei välttämättä ole alt vaihtoehtoisia tekstejä, niille pyritään luomaan vaihtoehtoiset tekstit

Vaihtoehtoiset yhteydenottotavat

Jos et pysty hoitamaan asiaasi verkossa, voit soittaa ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse. protukipiste.fi/yhteystiedot (aukeaa uuteen välilehteen)

Huomasitko saavutettavuuspuutteen  verkkopalvelussamme?

Mikäli huomasit saavutettavuuspuutteen verkkopalvelussamme, kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Sähköpostilla: jaana.kauppinen@protukipiste.fi

Lomakkeella: Saavuttavuuspalaute(Avautuu uuteen välilehteen)

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, pyydämme sinua antamaan ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon Avautuu uuteen ikkunaan. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

www.saavutettavuusvaatimukset.fi

saavutettavuus(at)avi.fi

puhelinnumero vaihde 0295 016 000