Etsivä työ

Etsivässä työssä menemme sinne missä ihmiset ovat ja teemme työtä "tässä ja nyt"-periaatteella. Kaikissa toimintaympäristöissä toimintamme lähtökohtana ovat avoimuus ja hienovaraisuus. Kerromme aina keitä olemme ja mitä teemme sekä pyrimme tekemään työmme siten, että emme aiheuta läsnäolollamme ja työllämme häiriötä kenellekään.

Miksi etsivää työtä tehdään?

Etsivä työ Pro-tukipisteellä on työmuoto, jolla pyritään tavoittamaan ihmisiä, jotka toimivat seksi- ja erotiikka-alalla tai joilla on kokemusta vastikkeellisen seksin tarjoamisesta. Työmuodon tärkein tavoite on luoda kontaktia alalla toimiviin ja välittää laaja-alaisesti tietoa Pro-tukipisteen toiminnasta ja sen tuki- ja terveyspalveluista, jotta mahdollisimman moni pystyisi tarvittaessa ja halutessaan niitä käyttämään.

Periaatteet ja arvot etsivän työn taustalla

Pro-tukipisteen etsivää työtä ohjaa vahva kunnioitus jokaisen itsemääräämisoikeuteen ja haittoja vähentävä työote. Tämä tarkoittaa sitä, että emme tuomitse kenenkään työskentelyä seksi- ja erotiikka-alalla tai seksin käyttöä maksuvälineenä. Emme odota ihmisten lopettavan seksityötä, vaan keskitymme siihen, miten riskejä terveyshaittoihin voi vähentää ja toisaalta, miten voi edistää hyvinvointia ja toimintakykyä. Keskustelut turvaseksiin ja turvallisempaan seksityöhön liittyen ovat tärkeä osa etsivän työn sisältöä. Teemme myös neuvontaa ja ohjausta muiden tukipalveluiden pariin tarpeen mukaan.

Missä ja miten etsivää työtä tehdään?

Etsivää työtä tehdään eri ympäristöissä, siellä missä seksi- ja erotiikkatyötäkin tehdään. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voit kohdata Pro-tukipisteen työntekijöitä fyysisesti esimerkiksi baareissa, erotiikka-alan liikkeissä, strippipaikoissa ja hierontapaikoissa tai kadulla ja muilla ulkoalueilla. Fyysisen etsivän työn yhteydessä on aina tarjolla turvaseksimateriaalia kuten kondomeita ja liukuvoiteita.

Etsivää työtä tehdään myös verkkoympäristöissä. Tämä tarkoittaa sitä, että käymme eri seuranhakusivustoilla ja lähetämme ilmoittajille infoviestejä Pro-tukipisteen palveluista. Voit törmätä Pro-tukipisteen työntekijään myös Chat-ja some-foorumeilla, missä ihmiset hakevat seksiseuraa. Kaikissa toimintaympäristöissä toimintamme lähtökohtana ovat avoimuus ja hienovaraisuus. Kerromme aina keitä olemme ja mitä teemme sekä pyrimme tekemään työmme siten, että emme aiheuta läsnäolollamme ja työllämme häiriötä kenellekään.