Koulutus ja konsultaatio

Pro-tukipiste tarjoaa koulutusta ja konsultaatiota verkostoille ja eri alojen ammattilaisille, jotka työssään kohtaavat seksi- ja erotiikka-alalla toimivia ihmisiä, vastikkeellista seksiä tarjoavia ihmisiä tai ihmiskaupan uhreja. Tarjoamme myös mahdollisuuksien mukaan opiskelijoille tilaisuuden suorittaa käytännönharjoittelujaksoja toimipisteissämme.

Koulutukset

Koulutamme erilaisia verkostoja ja toimijoita mm. seuraavista teemoista:

  • seksityö ilmiönä Suomessa
  • Pro-tukipisteen toiminta ja palvelut
  • seksityöntekijän kunnioittava kohtaaminen ja stigman vaikutus
  • seksityön ja vastikkeellisen seksin puheeksi ottaminen
  • seksialalla tapahtuva ihmiskauppa
  • etsivän työn menetelmä

Osa koulutuksista on maksullista ja osa kuuluu veloituksettomana järjestölähtöiseen perustoimintaamme. Koulutustiedustelut voi lähettää osoitteeseen toimisto(at)protukipiste.fi.

Konsultaatiot

Tarjoamme maksutonta ja luottamuksellista konsultaatiota esim.

  • tilanteissa, joissa on tarve pohtia ja saada ajantasaista tietoa erityisesti seksuaaliseen hyväksikäyttöön kytkeytyvässä ihmiskauppaan viittaavassa asiassa.
  • seksityöhön, prostituutioon ja vastikkeelliseen seksiin liittyvä konsultatiivinen keskustelu ja informaatio

Konsultaation tavoite on tarjota tietoa ja tukea eri alojen ammattilaisille tilanteissa, joissa seksityö, vastikkeellinen seksi tai ihmiskauppa tulee esille heidän työssään. Tarvittaessa luomme yhdessä tavan tehdä pidempikestoista yhteistyötä, jotta eri palveluissa kohdatut seksityöntekijät saavat tilanteeseensa sopivaa apua ja tukea.

Opiskelijoiden harjoittelujaksot ja opinnäytetyöt

Jos olet kiinnostunut suorittamaan opiskeluun sisältyvää käytännönharjoittelua Pro-tukipisteen toimipisteissä, laita meille postia Ota yhteyttä-lomakkeen kautta. Kerro viestissäsi perustiedot kuten mitä opiskelet, mihin toimipisteeseen haet ja milloin sekä perustele miksi haet juuri Pro-tukipisteelle. Kerro myös lyhyesti hieman itsestäsi esim. työkokemus, kielitaito ja muu osaaminen.

Tai jos haluat tehdä opinnäytetyösi aiheesta, joka liittyy Pro-tukipisteen toimintaan tai asiantuntemukseen, lähetä meille tutkimuslupapyyntö, jossa kuvaat suunnitelmaasi ja sen toteuttamista. Pro-tukipiste ei vastaa opinnäytteiden ohjaamisesta eikä niiden sisällöstä. Emme myöskään välitä haastateltavia opinnäytetöihin. Jos sinulla on kysyttävää ennen lupalomakkeen täyttämistä, niin ota yhteyttä sähköpostitse osoitteella toimisto(at)protukipiste.fi. Älä lähetä suoraan sähköpostia työntekijöiden sähköpostiosoitteisiin. Ohjaamme toimiston postiin tulevat kyselyt sille työntekijälle, joka on paras yhteyshenkilö opinnäytetyön teeman ja toteuttamisen suhteen.