Palvelut verkossa

Täältä löydät tietoa valtakunnallisesti toimivasta Chat-päivystyksestä, yhteisöllisestä toiminnasta Discordissa sekä Prodigi-hankkeesta.

Chat-päivystys

Pro-tukipisteen verkkosivuilla toimii chat-palvelu viikon jokaisena arkipäivänä klo 13–16. Chat-päivystyksessä tarjoamme matalan kynnyksen tukea ja palveluohjausta valtakunnallisesti. Voit siis asioida chatissä anonyymisti ja riippumatta siitä, missä päin Suomea (tai maailmaa) olet. Kanssamme voit keskustella erityisesti seksi- ja erotiikkatyön tekemiseen liittyvistä asioista ja jos kuulut kohderyhmäämme, voit halutessasi vaikka varata ajan anonyymeihin seksitautitesteihin toimipisteisiimme.

Yhteisöllinen toiminta Discordissa – keskiviikon keskusteluryhmä ja teematorstait

Viikottaiset vertaistukitapaamiset Discord-palvelimella keskiviikkoisin klo 18–20. Ryhmä on tarkoitettu ainoastaan henkilöille, jotka tekevät erotiikka- tai seksityötä. Puhekanavan rinnalla voi käyttää myös tekstikanavaa tekstin, kuvien ja GIF:ien avulla kommentointia/keskustelua varten. Ryhmää ohjaavat työparina Pro:n työntekijä ja vertainen.

Lisäksi järjestämme kuukausittain Discordissa teematorstai-iltoja, joihin kutsumme eri alojen asiantuntijoita alustamaan keskustelua ja vastaamaan kysymyksiin. Vertaisryhmään osallistujilla on mahdollisuus vaikuttaa ryhmätapaamisten teemoihin. 

Discord-palvelimella toimivan ryhmän teemat ja ajankohdat löydät: Palvelukalenteri

KIINNOSTUITKO DISCORD-RYHMÄN TOIMINNASTA?

Jos haluat tietää lisää tai sinulla on idea, jonka haluaisit toteuttaa kanssamme niin ota meihin yhteyttä! Meiltä saat myös ohjeet, miten pääset mukaan verkossa toimivaan vertaisryhmään.

Helsinki/ Erja Aalto +358 40 725 0791 tai erja.aalto@protukipiste.fi

”Tykkään siitä miten Discordissa toimiva ryhmä on avannut mahdollisuuden verkostoitua uusien kollegoiden kanssa ympäri Suomea, mikä ei muuten olisi ollut luultavasti mahdollista. On aina ilo huomata myös se ettei ole yksin miettimässä ja kokemassa näitä asioita, mitä seksi- ja erotiikka-alalla kohtaa. Ajatus siitä että on oma lauma, jossa saa olla oma itsensä, lämmittää mieltä!”

Verkkoryhmään osallistunut seksityöntekijä

Prodigi -hanke (2021-2022)

Pro-tukipisteellä on alkanut hanke, jonka tarkoituksena on rakentaa ja lisätä Pro-tukipisteen etäpalveluita. Tällä haluamme tarjota mahdollisuuden palveluidemme käyttämiseen riippumatta siitä, missä päin Suomea olet. Tavoitteena on kehittää helppokäyttöinen ja luotettava digitaalinen alusta, jonka avulla voit saada tietoa ja tukea työntekijän tapaamisessa henkilökohtaisen videovastaanoton kautta tai vertaistukea osallistumalla ryhmätoimintaan ryhmävideotilassa. Etävastaanotoilla tarjoamme myös sidosryhmien edustajille ja muille toimijoille kanavan konsultaatio- ja verkostotapaamisiin.

Jotta uutta palveluamme olisi helppo ja turvallista käyttää, sitä täytyy kehittää yhteistyönä. Pro-tukipisteen henkilökunnan lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä seksi-ja erotiikka-alalla toimivien ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Testaamme verkkopalvelujen työkaluja sekä omien toimipisteidemme paikkakunnilla että muualla Suomessa koko hankkeen aikana. Kokeiluista saatujen palautteiden perusteella voimme muokata palvelutoiminnan mahdollisimman hyvin tarpeiden ja toiveiden mukaiseksi. Hankkeen lopussa yhdessä rakennetut verkkopalvelut liitetään osaksi Pro-tukipisteen jo olemassa olevaa palvelutoiminnan kokonaisuutta.