04.11.2020 Julkaisut

Tyttöjenpäivänä ihmiskauppaa vastaan -webinaarin tallenne nyt katsottavissa!

 

Pro-tukipiste, Zonta Club of Helsinki III ja Zonta Club of Helsinki IV järjestivät 14.10. yhdessä tyttöjenpäivän sekä EU:n ihmiskaupan vastaisen päivän kunniaksi Tyttöjenpäivänä ihmiskauppaa vastaan -webinaarin. Webinaarin tarkoitus oli tarjota ajankohtainen katsaus ihmiskaupan tilasta Suomessa erilaisten asiantuntijapuheenvuorojen kautta. Tilaisuuden juonsi Zonta Club of Helsinki IV:n Past Governor Tuija Kirveskari-Tähtinen.

Webinaarin alussa oikeusministeri Anna-Maja Henriksson kertoi lyhyesti ihmiskaupan vastaisen toimintaohjelman valmistelusta sekä painotti monitahoisen yhteistyön tärkeyttä ihmiskaupan vastaisessa toiminnassa.

Oikeusministerin puheenvuoron jälkeen Tuija Tähtinen-Kirveskari esitteli omassa puheenvuorossaan Zonta-naisten toimintaa sekä sitä, miksi sukupuolella on yhä väliä ihmisoikeustyössä. Hän muistutti, että koronapandemia on entisestään tehnyt heikoimmassa asemassa olevien ongelmista näkymättömiä.

Pro-tukipisteen ihmiskaupan vastaisen toiminnan erityisasiantuntija Essi Thesslund avasi järjestötyön kokemuksia ihmiskaupasta erityisesti naissukupuoleen liittyen seksi- ja erotiikka-alalla. Esityksessä tarkasteltiin muun muassa sitä, miksi osa uhreista ei halunnut edistää asiansa selvittämistä.

Sosiaali- ja terveysministeriön erityisasiantuntija Minna Viuhko kertoi sukupuolinäkökulman huomioimisesta ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmässä sekä heille suunnatuissa palveluissa. Hän painotti puheessaan ihmisten yksilöllisten tilanteiden ja erilaisten kokemusten huomioimista auttamistyössä.

Seminaarin loppupuolella lukiolainen ja aktivisti Zahra Karimy kertoi omasta näkökulmastaan naisten ja tyttöjen asemasta meillä ja maailmalla sekä muistutti, kuinka Suomessakin on tekemistä sukupuolten tasa-arvon saavuttamiseksi.

Webinaarin tallenteen voi katsoa tästä:

 

 

 

 

Pro-tukipiste tekee ihmiskaupan vastaista työtä erityisesti seksuaalisen hyväksikäytön ja seksin myymiseen pakottamisen piirissä. Verkkosivuiltamme löytyy kattavasti tietoa ihmiskaupan erilaisista muodoista, sen tunnistamisesta sekä erilaisista ihmiskaupan vastaisista työkaluista ja verkostoista. Tarjoamme myös koulutusta aiheesta niille ammattiryhmille, joiden on tärkeää ymmärtää ihmiskauppaan liittyviä erityispiirteitä. Teemme tunnistamistyötä ja työskentelemme suoraan ihmiskaupan uhrien kanssa, joten meillä on käytännön kokemusta ihmisten kohtaamisesta. Lisää materiaalia ihmiskaupasta löydät esimerkiksi täältä: https://protukipiste.fi/ihmiskauppa/tietoa-ja-tyokaluja/